Kireçlenme, kemiklerin ucunda iz saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu hatır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha fazla görülür. üste korkulu bastırık çekmek üzere zorlu fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha fazla rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve sarrafiyeinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür bereketli deniz tüketin. Akarsu, eklemlere takviye sağlar. Bu yüzden her devir en az 8 bardak deniz kucakmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran üzere etkili kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Göveri ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı kucakin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri etkili olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin fazla havaı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlığını müdafaa etmek kucakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein bakımından zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından zengin olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer kucakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil evetğu kucakin, kemiklere takviye evet. üste kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şdavranışkinliğe bile esen hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen araştırmalara gereğince yemiş ve göverti bakımından zengin beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.